In 1980 WITTE incepe sa produca biti prin tehnologia de inserare, avand din start o impresionanta productie de 20.000 de bucati zilnic. WITTE era deja printre producatorii europeni consacrati.

Istoric

Totul a început cu un ac. In 1785 WITTE a inceput sa produca ace pentru croitori, selari si cizmari in Iserlohn Germania. In curand WITTE  ajunge sa aiba clienti pe intreg globul.

La inceputul secolului 19 WITTE producea peste 10 milioane de ace si bolduri anual, ajungand, dupa introducerea utilajelor de productie pe aburi in 1845, la o productie de 2 milioane de bucati zilnic cu 1200 de muncitori. Acestia au inceput sa beneficieze de pensii si de asigurari de sanatate din anul 1855 cand, la initiativa patronului Stephan Witte s-a findat Societatea „Sanatate si bunastare”.

In 1955, dupa 170 de ani, fabricarea de ace si bolduri a fost oprita si inlocuita cu productia de scule de mana, in special surubelnite. Dupa o rapida dezvoltare, gama de surubelnite atinge dupa scurt timp nu mai putin de 1000 de produse diferite.

Valoarea inginerilor si mestesugarilor germani este recunoscuta in intreaga lume. Cu mult inainte ca sloganul „Made in Germany” sa sublinieze acest fapt, WITTE era renumit pentru valorile sale de baza: inovatia, faibilitatea si precizia. Aceste valori sunt asigurate si in prezent prin angajamentul companiei de a continua productia atata a produselor finite cat si a tuturor componentelor exclusiv in fabrica sa din Hagen Germania.