Cum se foloseste o panza de fierastrau

Utilizarea pânzei pentru fierăstrău se bazează pe principiul de funcționare al mașinii de cusut. Viteza de tăiere la mișcarea în sus sau în jos poate fi ajustată în grade sau setată în mod electronic. Viteza de tăiere variază între 200 și 3000 de tăieri/minut, în funcție de mașina folosită. La tăierea în materiale dure, precum metal, se recomandă folosirea unei viteze mai mici. Când vine vorba de materiale mai moi, precum lemnul, este potrivită viteza mai mare de tăiere.

Pânzele pentru fierăstrău au un design menit să taie la mișcarea în sus, împrimând pânzei o mișcare de pendulum. Astfel, pânza este împinsă cu forță crescută către material în timpul mișcării în sus. Astfel, este posibilă tăierea mai rapidă, folosind aceeași energie. La mișcarea în jos, pânza este ușor retrasă din material în mod automat. Acest tip de mișcare creează efectul de pendulum.

Pânzele pentru fierăstrău pendular și pânzele pentru fierăstrău sabie de pe www.taktfest.ro sunt fabricate de compania Martin Pott Sägen (MPS) din Germania, fiind rezultatul a 30 de ani de inovații, experiență și expertiză în domeniu.

'