Pânzele MPS, testate

testare-panze

24 de pânze au fost analizate în detaliu şi testate în cadrul laboratorului VPA – instituţie germană specializată în realizarea de inspecţii/testări şi certificări. Este vorba de pânze pentru fierăstrău pendular, pentru tăiere fină în lemn şi materiale pe bază de lemn.

Concluzia testării: pânzele şi în mod deosebit dinţii acestora contează mai mult decât aparatul în sine, fie el profesional sau nu.

Au fost evaluate ca fiind “excelente” pânzele Bosh şi MPS, atât pentru tăiere în lemn, cât şi pentru tăierea în materiale pe bază de lemn, cum este PAL-ul. Forma dinţilor a fost considerată ca fiind esenţială pentru a face tăieturi curate, fără ruperi. De altfel, calitatea tăieturii este cel mai important factor în alegerea pânzelor pentru construcţia de mobilier, domeniul principal în care pânzele testate sunt folosite.

Fiecare test a fost efectuat cu două pânze diferite, în aceleaşi condiţii de testare. Calitatea dinţilor pânzelor a fost observată folosind microscopul, micile imperfecţiuni ale acestora neafectând procesul de tăiere. Conturoscopul a permis măsurarea exactă a dinţilor şi recrearea pe calculator a geometriei dinţilor. Analiza spectrală a ajutat la determinarea compoziţiei pânzei, pentru a verifica dacă specificaţiile producătorului privind componentele speciale (de ex. aliaje de crom vanadiu) sunt acurate.

scorMPC

Detalii suplimentare despre procesul de testare aici.

În România, pânzele MPS sunt distribuite exclusiv de SC Taktfest SRL.

 

 

 

0
    0
    Coşul tău
    Coşul tău este golÎnapoi la magazin